Je bekijkt nu Veilig genieten van de zon

Veilig genieten van de zon

Wat moet je weten over zonbescherming?

Hoe groot de positieve effecten van de zon ook zijn…
Voor je huid doet ze meer kwaad dan goed:

ze veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering en huidkanker.

Om met de deur in huis te vallen:
Het aantal mensen met huidkanker is de laatste jaren fors toegenomen. In minder dan 20 jaar tijd is het aantal jaarlijkse nieuwe gevallen in België gestegen met iets meer dan 11.000 (in 2004) naar iets meer dan 43.000 (in 2018) bron: kankerregister.
Dit is vooral toe te schrijven aan het toegenomen aantal zonvakanties, meer straling omwille van de aantasting van de ozonlaag, het onvoldoende beschermen bij activiteiten in de zon en het gebruik van de zonnebank.
Gelukkig kent huidkanker een relatief laag sterftecijfer: in 2017 stierven er 462 patiënten aan huidkanker. Vooral melanoom, de meest aggressieve huidkanker, zorgt voor deze mortaliteit.
Maar de kans op huidkanker blijft vrij hoog: 1 op 50 ontwikkelt tijdens zijn leven een vorm van huidkanker, en 1 op 75 een melanoom. Vooral mensen met huidtype 1 en huidtype 2 lopen een groot risico. De mensen blijven het fenomeen huidkanker onderschatten en beschermen zich daardoor onvoldoende tegen de zon.

Bron: https://www.kanker.be

De verschillende soorten stralen, enkele weetjes:

 • De SPF factor duidt op de bescherming tegen UVB straling
 • UVB = UV-Burning: de straling die je doet verbranden en mede huidkanker veroorzaakt.
 • De UVA bescherming wordt aangeduid met de tekst ‘UVA’.
 • UVA = UV-Aging: de straling gaat dieper in je huid, veroorzaakt huidveroudering en verhoogt de kans op huidkanker.
 • UVA-straling gaat doorheen water, glas en wolken.
 • UVA wordt uitgedrukt in “UVA-balans”.
 • De tekst ‘UVA’ met een cirkel errond betekent een minimale UVA-balans van 30. 
 • Onze producten met zonbescherming bevatten een UVA-balans van 60.
 • IR = Infraroodstraling, veroorzaakt huidveroudering
 • HEV = High Energy Visible Light of beter bekend als ‘het blauwe licht van je smartphone, computer of tablet’, veroorzaakt huidveroudering

Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen zonnefilters:

 • Bepaalse filters veroorzaken allergische reacties
 • Bepaalde filters zijn  stabiel, anderen verliezen hun werking snel (al na minder dan een uur)
 • er zijn organische/chemische en anorganische/fysische/minerale filters. Om een hoge beschermingsfactor te bekomen heb je beide nodig.
 • Het internet staat vol van juiste, maar ook heel wat ‘fake news’ verhalen over de schadelijke effecten van zonnefilters – onthoudt dat NIET beschermen het schadelijkst is! 

Wat moet je onthouden?

Wij nemen zonbescherming ernstig. Een focus op het vertragen van het huidverouderingsproces kan alleen maar samengaan met een focus op zonbescherming. We doen er alles aan om huidkanker te vermijden.
Daarom werken we met de zonneproducten van Clephar. 

Wat moet je weten over de zonbescherming van Clephar?

 • uiterst stabiele zonnefilters (die je huid urenlang beschermen).
 • onschadelijke en hypoallergene zonnefilters
 • een maximale UVA bescherming in élk product – UVA balans 60
 • én Clephar ontwikkelde het Stress Defense System – want zonnecrème mag meer doen dan alleen beschermen tegen Uv-stralen. Hydraterende stoffen, antioxidanten en barrière vormende ingrediënten verzorgen je huid langdurig en versterken je huid.
 • Clephar is de enige die stoffen als Ronacare AP toevoegt aan de zonproducten.
  Waarom?
  Omdat Ronacare AP de filters mee stabiliseert en ervoor zorgt dat je nog! langer ongestoord van de zon kan genieten.
  Omdat Ronacare AP je huid ook! beschermt tegen: IR-straling (infrarood), HEV-straling (High Energy Visible Light, ook het scherm van je smartphone)

Zoek je de allerbeste bescherming? Dan zit je goed bij ons. 

zomer

Overzicht productgamma.

Verschillende'structuren'.

Cream/milk:

 • UV-bescherming in de vorm van een gelaatscrème of bodymilk.
 • ideaal voor een normale tot droge huid.
 • wordt meestal gebruikt in plaats van de gebruikelijke dagverzorging.

Lipogel:

 • UV-bescherming in de vorm van een oliearme gel/crème structuur.
 • geschikt voor de vette huid.
 • kan door alle huidtypes worden gebruikt als extra bescherming bovenop de dagelijkse verzorgingsproducten.

Olie:

 • UV-bescherming in de vorm van een olie.
 • geschikt voor een normale tot droge huid.
 • smeert snel en gemakkelijk uit en trekt relatief snel in (voor een olie)

Verschillende SPF factor.

Hoe kies ik mijn zonneproduct?

Fantastisch! Je huid maakt zelf gemakkelijk melanine aan, of je hebt een donkere huidskleur en je huid is van nature beschermd tegen UVB straling. Maar, niet tegen alle UVA straling. Dus beschermen is geen overbodige luxe. Gebruik een SPF20 en voed je huid zodat ze in de zomer niet teveel vocht verliest.

Je huid moet echt beschermd worden want rood worden en verbranden zal je huid diep beschadigen. Je ziet het niet meteen, maar je huid zal snel verouderen en je zal op latere leeftijd vervelende pigmentvlekken krijgen. Bescherm je huid minstens met een SPF30. Je zal trager maar mooier bruin worden en je tintje houdt langer als je op die manier bruint. Heb je een zonnige teint, stap over naar een SPF20. Met onze UVA filters blijft de bescherming tegen veroudering en huidkanker even hoog in alle producten, dus je blijft altijd optimaal beschermd.

Ga met een gerust hart de zon in met onze SPF50. Je wordt langzaam bruin en kan na een tijdje overschakelen op een SPF30.

Geen probleem, onze SPF50+ beschermt je huid en je kan toch genieten van een zonnige vakantie. Je kan op deze filters vertrouwen.

Gelaat

De verschillende producten.

 • SPF 50+ Ultra High Protection Suncream
  50 + is een ‘écran totale’, een volledige bescherming voor de sterk pigmentgevoelige huid, een huid met zonneallergie, fotogevoeligheid door geneesmiddelen, als preventie tegen een zwangerschapsmasker, …
  Wordt tevens gebruikt na sterke peelings en invasieve laserbehandelingen. Met deze crème kan je echt zorgeloos de zon in. Na 2u opnieuw insmeren is uiteraard, zoals bij alle zonnecrèmes, aangeraden.

Lichaam

De verschillende producten.

 

En verder…

After Sun Cooling Balm

Herstellende en verkoelende emulsie. Deze body milk verfrist, kalmeert, hydrateert en herstelt een zongebruinde en zelfs verbrande huid. Herstelt de elasticiteit van de huid en geeft haar comfort terug. 200ml

Sun Mist

Deze ‘droge olie’ hydrateert en voedt je huid en geeft je zongebruinde huid een prachtige glans. Met heerlijk zonnig én hypoallergeen parfum. 100ml

After Sun Shower

Deze huidvriendelijke douchegel is verrijkt met activa die je huid extra ondersteunen wanneer ze regelmatig aan de zon is blootgesteld. 100ml

Active Pre Tan

Hydraterende melk met unieke activa die de aanmaak van melanine verhogen. Bevordert de natuurlijke bruining die langer behouden blijft. Aan te brengen vanaf twee weken voor de ‘vakantie’ of vanaf de late lente als dagelijkse bodymilk. 200ml

Sun Age Control

Deze nachtcrème hydrateert, voedt, herstelt en verzacht de huid na het zonnen en bereidt ze voor op een nieuwe blootstelling aan de zon. Ze versterkt de huid van binnenuit en maakt haar weerbaar tegen zonneschade. Silanolen stimuleren een veilig bruiningsproces (activeren melanine-aanmaak). 50ml

Self Tanning Milk

Zelfbruiner voor gelaat en lichaam, met antioxidanten. Voedend, hydraterend én biedt een natuurlijke, egale bruine kleur zonder gevaar voor zonneschade. Kan je ook vermengen met je dagelijkse verzorging (gelaat en lichaam) om je zomerse tint langzaam op te bouwen. 100ml

Geef een reactie