Je bekijkt nu Out of the box: 6 multifunctionele make-up producten.

Out of the box: 6 multifunctionele make-up producten.

Wil jij graag jouw make-up skills verbeteren, eens iets anders proberen dan je dagelijkse routine. Profiteer van je artistieke vrijheid en gebruik een make-up product eens niet waarvoor het eigenlijk bedoeld is. Blush op je ogen en lipstick op je wangen? Wij helpen jou heel graag op weg met onderstaande multifunctionele make-up tips!

1. Poederfoundation als concealer

Eerlijk, dit is niet de spannendste tip, maar wel een hele goede! Als je van een compact make-up tasje houdt zijn 2-in-1 producten altijd mooi meegenomen. Met het minerale foundation poeder van Studio Mino kan je niet alleen je gelaat een egale uitstraling geven, maar ook de donkere kringen onder je ogen en eventuele puistjes kunnen hiermee extra gecamoufleerd worden. Nadat je het poeder over heel het gelaat hebt aangebracht met de kabuki kwast, kan je je nog extra concentreren op specifieke plaatsen met behulp van een fijner kwastje. De concealer brush van Studio Mino is hier perfect voor.

2. Oogschaduw als eyeliner

Houd je wel van eyeliner maar vind je het vaak iets te donker of te ‘hard’ ogen? Een hele leuke tip is om zwarte of bruine oogschaduw te gebruiken om een lijntje boven en onder je oog te zetten. Met behulp van een schuin afgesneden kwastje kan je dit heel gemakkelijk doen. Doordat het poeder is, zal het lijntje minder hard zijn en geeft het jouw ogen toch op een heel subtiele manier wat extra diepte. Je kan hier uiteraard ook andere kleuren oogschaduw voor gebruiken, dat is net het leuke aan deze tip. Al jouw oogschaduwkleuren zijn nu plots ook eyeliner kleuren geworden, yes!

3. Eyeliner als oogschaduw

Omgekeerd kan natuurlijk ook! Studio Mino heeft drie intense, losse, minerale, matte eyelinerpoeders in haar assortiment. De kleuren black, water en aubergine zijn 3 topkleuren om ook als donkere oogschaduw te gebruiken. Door de kleuren aan te brengen met een plat oogschaduwkwastje zoals de eyeshader van Studio Mino kan je hetzelfde effect bekomen zoals met eender welke losse oogschaduw. Bovendien zijn deze kleuren ideaal om smokey eyes te maken.

4. Lipstick als blush

Hoe leuk is het als je lipstick matcht met je blush? Het is niet altijd makkelijk om de perfecte kleuren te vinden die bij elkaar passen, een creatieve oplossing hiervoor is om lipstick te gebruiken als blush. Vind je dit raar klinken? Zo vreemd is het helemaal niet, er bestaan heel wat blushes in crème textuur en dit is net hetzelfde concept. Hoe dan? Heel simpel, je brengt wat lipstick aan op het topje van je vinger en dat ga je dan al deppend aanbrengen op de plaats waar je anders ook altijd je blush aanbrengt. Omdat lipstick meestal fel gepigmenteerd is, heb je maar een heel klein beetje nodig. De minerale lipstick “Coral” van Studio Mino is alvast een aanrader. Blend uit met een kwast eventueel.

5. Blush als oogschaduw

Als je niet veel oogschaduwkleuren bezit, kan het leuk zijn om andere producten hiervoor te gebruiken. Een zachtroze blush zoals ‘Candy Pink’ van Studio Mino is perfect om aan te brengen op het bewegend ooglid. Heb je een iets donkerdere, koraalkleurige blush zoals de Coral Pink van Studio Mino? Dan kan die dienen in je arcadeboog om diepte te creëren. Tip: aangezien de meeste blushkleuren een rode ondertoon hebben, is dit een echte aanrader bij mensen met groene ogen. Rood en groen zijn nl. complementaire kleuren. Het rood in de blush/oogschaduw zal groene ogen dus extra accentueren!

6. Wenkbrauwpoeder als oogschaduw of eyeliner

Net zoals de vorige tip is dit een echte aanrader als je weinig oogschaduwkleuren bezit of gewoon geen zin hebt om altijd 15 verschillende producten mee te sleuren in je make-up tasje. Als je een poeder gebruikt om jouw wenkbrauwen bij te kleuren, kan deze ook perfect dienen als oogschaduw of als eyeliner. Beide minerale wenkbrauwpoeders van Studio Mino zijn alvast erg geschikt om aan te brengen als donkerste kleur op het ooglid om diepte te creëren. Een bruin lijntje als eyeliner is een pak zachter dan zwart maar geeft jouw ogen toch net die extra dimensie.

Dat waren al onze tips omtrent multifunctionele make-up. Heb je zelf leuke tips die hier nog ontbreken? Wij zijn benieuwd!

Wil jij graag meer weten over de 100% natuurlijke minerale make-up van studio mino?

Contacteer ons hier.

Geef een antwoord