Je bekijkt nu Op zoek naar balans? Dit zal je zeker helpen.
Balancing stones on the grey background.

Op zoek naar balans? Dit zal je zeker helpen.

De voorbije maanden – of moeten we zeggen het voorbije jaar – gaven ons heel wat onzekerheid en onrust, en brachten ons vooral uit balans. Lange dagen, weken en zelfs maanden thuis zijn, werd een verplichting. Ikzelf voelde dan meteen de drang om mijn woon- en werkomgeving aangenamer te maken. Dankzij Studio Mino kwam ik terecht bij aromatherapie: het verstuiven van etherische oliën in de woon- en werkruimte om geest en lichaam terug in balans te brengen.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën worden onttrokken aan plantmateriaal. Er kan etherische olie gedestilleerd worden uit zowel de bast, het blad als de bloem. Het zijn de vluchtige stoffen die vrijkomen wanneer we de plant aanraken. Denk maar aan lavendel dat veel meer geurt wanneer je het in je handen wrijft of de munt die je eerst stampt voor je de rest van de mojito ingrediënten toevoegt. 

Eigenlijk is het best grappig dat we de etherische oliën “oliën” noemen, want eigenlijk zijn ze dat helemaal niet. De enige redenen waarom we ze zo noemen, is omdat ze lichter zijn dan water en uiterlijke kenmerken hebben van olie. Verder is er geen verwantschap met vette oliën.

Hoe werken etherische oliën?

Etherische oliën hebben wonderbaarlijke effecten op het welzijn van de persoon die ze inademt en sommige ontsmetten zelfs de omgeving. Eén iets is zeker, de geuren hebben een effect op jou. Zo zal citrus energie opwekken en zal door de geur van citroen de concentratie gestimuleerd worden.

Hoe werkt het nu precies in de hersenen? Wanneer we de aroma’s inademen, komen de kleinste moleculen via onze reukreceptoren rechtstreeks in onze hersenen terecht. Het limbisch systeem om precies te zijn. Dat deel van de hersenen is betrokken bij emotie, motivatie en genot. Het limbisch systeem wordt ook het emotioneel geheugen genoemd, er worden herinneringen opgeslagen, aangename en slechte geuren, gelukkige en angstige momenten, blijdschap en verdriet. Kortom, iedere situatie in ons leven wordt opgeslagen in het limbisch systeem. Wanneer je dan een etherische olie inhaleert, reageert het limbisch systeem onmiddellijk en kan die geur een bepaalde ervaring oproepen.

Geuren doen je dus aan bepaalde ervaringen denken en kunnen zowel rustgevend als opwekkend zijn. Bijvoorbeeld kaneel brengt je meteen terug naar jouw kindertijd toen je oma koekjes voor je bakte. Elk aroma heeft dan wel zijn specifieke kenmerken en werking, de werking blijft afhankelijk van de persoon die het inhaleert.

Nieuw: Holistic Aromatherapy van Studio Mino

Studio Mino ontwikkelde een lijn van etherische oliën die je kan verstuiven. We kiezen voor holistische aromatherapie met oliën die je terug in balans brengen. De aromatherapie zorgt voor een aangename beleving.

De biologische oliën van Studio Mino werken bovendien therapeutisch. De kwalitatieve, hoogstaande synergieën brengen de geest terug in balans. Daarnaast helpen ze het lichaam te stimuleren en beïnvloeden ze de cel waardoor de cel beter reageert.

De 11 geuren zijn gebaseerd op de 5 elementen: water, aarde, vuur, hout en metaal. Zo zullen er per element twee aroma’s te verkrijgen zijn. De geur die jij zal kiezen, is de geur die jou meer balans gaat brengen. Zo zal het element aarde je bijvoorbeeld helpen te gronden en zorgen voor stabiliteit en kalmte. Studio Mino ontwikkelde ook een geur waar de 5 elementen samen in zitten om te verstuiven. Heb je geen kennis van de 5 elementen? Geen nood, dat is niet eens noodzakelijk.

Aarde – Connected to earth

Aarde is een vruchtbare bodem, stabiel en een sterke basis waarop kan worden gebouwd.
Deze oliën verstuiven zorgt voor: balans, kalmte, stabiliteit, aarding, je thuis voelen in je lichaam, prikkels goed verwerken, zelfzorg, concentratie, minder piekeren.

 • Oriental wood: Deze geur doet je denken aan gerookte, oosterse houttonen
 • Sweet citrus: Deze geur heeft zoete, warme citrustonen

Metaal – Release & refine

In de natuur zorgt metaal voor het bewaren en opslaan van wat essentieel is. Het loslaten en afvoeren van wat niet meer nodig is. Deze oliën verstuiven zorgt voor: controle over jouw leven, loslaten, opruimen, acceptatie, afscheid nemen, verfijnen, de essentie, minimalisme, focus, nieuwe ideeën en optimisme.

 • Spices: een pittige, Egyptisch kruidige geur
 • Oriental flowers: een oosters getinte bloemige geur

Vuur – Joyful passion

In de natuur staat vuur voor lich, warmte en drukte.
Deze oliën verstuiven zorgt voor vreugde, passie, enthousiasme, levenslust, humor, liefde, genot, vrolijkheid en uiten van liefde.

 • Fruit tree: een geur die het midden houdt tussen fruit en groene bomen.
 • Flowery wood: een oosterse bloemige geur.
joyful passion vuur
inner peace water

Water – Inner peace

Water is kalm, soms woest. Het stroomt flexibel om obstakels heen en bereikt altijd zijn doel.
Deze oliën verstuiven zorgt voor: zelfreflectie, aanpassingsvermogen, naar jouw kern keren, jezelf rust gunnen, intuïtie, je angsten onder controle krijgen, doorzettingsvermogen, wilskracht en flexibiliteit.

 • Flowery herbs: deze geur flirt met kruiden- en bloemengeuren.
 • Fresh flowers: Deze frisse geur doet je denken aan een lenteboeket bloemen.

Hout – Active growth

In de natuur zorgt hout voor groei en ontwikkeling.
Deze oliën verstuiven zorgt voor: doe-kracht, ambitie, vooruitgang, vastberadenheid, flow, organisatie, stressbestendigheid en veerkracht.

 • Green tree: Deze geur doet je denken aan de frisheid van een groen bos.
 • Flowery fruit: bloemige geur met citrustonen.
hout

De 5 elementen – Holistic balance

Als de 5 elementen aanwezig zijn, creëren we balans. Deze geur is universeel en neutraal om in je ruimte te verstuiven.
Deze olie verstuiven zorgt voor: evenwicht, 1 worden, dankbaarheid, goddelijke verwezenlijking, je thuis voelen, zelfverwerkelijking, verlichting en spiritualiteit.

 • Flowery sweet: Een fleurige, hemels zoete geur.

Aroma-diffuser

De lucht wordt bevochtigd en de essentiële olie wordt via een stroom geruisloos in de ruimte verspreid. 
Er zijn 2 standen om de sterkte van het verstuiven in te stellen.

aroma diffuser

Geef een antwoord