Je bekijkt nu Wat zijn milia of gerstenkorreltjes?
DSC09772

Wat zijn milia of gerstenkorreltjes?

Milia of gerstenkorreltjes zijn witte, vrij harde bolletjes. Het is een veel voorkomend huidprobleem waarbij zich huidschilfertjes opstapelen tot een wit of doorschijnend bolletje keratine.

Meestal jeuken ze niet en heb je er weinig ‘last’ van, maar wie ze heeft wil er toch graag van verlost zijn. Proberen uitduwen zoals een puistje heeft geen zin, je geraakt ze niet aan en dit veroorzaakt wondjes. Het bolletje zit vast onder een strak, ‘verhoornd’ laagje.

“Laten we dat laagje dan wegpeelen” is de logische eerste reactie – peelings zullen helpen, maar milia komen voor bij een gedeshydrateerde huid die vaak ook nog vrij gevoelig is. 
Dus, hydrateren is de boodschap! Het maakt je huid soepel en zo komen de milia niet terug. Peelen mag, maar liefst niet te aggressief – want dan geraakt je huid weer snel gedeshydrateerd.

DermaXpert kerato serum

Wat doet DermaXpert Kerato voor je huid?

De Clephar Kerato treatment en thuisproducten verminderen milia (gerstenkorrels) en Keratosis Pilares of het zogenaamde ‘kippenvel’ (ophoping van keratine aan de haarzakjes) dat ook vaak voorkomt op armen en benen.

De Kerato producten en behandelingen zijn zo geformuleerd dat ze je huid weer soepel en egaal maken door je huid doeltreffend te hydrateren en tegelijk te exfoliëren op een zachte, gecontroleerde manier.
Zo geraak je verlost van een vervelend huidprobleem en mag je rekenen op een langdurig, blijvend resultaat.

Heb je last van Keratosis Pilares of milia (gerstenkorrels) en wil je hier graag van verlost zijn? Boek dan nu je gelaatsbehandeling en vraag advies.

Geef een antwoord