Je bekijkt nu Poluaging? Hoe zit dat precies?
aerial view of city overpass, elevated road junction closeup

Poluaging? Hoe zit dat precies?

Er komen heel wat poluenten in onze atmosfeer terecht: fijn stof, ozon, zware metalen, PAH (Polycyclic Aromatic Hydrocarbons). Deze poluenten activeren het proteïne AhR (Aryl-hydrocarbon Receptor) in onze cellen en dit heeft dan weer gevolgen voor bepaalde celfuncties waarbij er verstoringen ontstaan:

  1. inflammatie (ontstekingen), waardoor de huid sneller veroudert. Gevolg: meer lijntjes en diepere rimpels.
  2. verstoorde melanogenese: leidt tot ongewenste pigmentvorming. 
  3. aantasting van de huidbarrièrefilm: leidt tot vochtverlies en een huid die snel geïrriteerd is.

Het is intussen vastgesteld dat ‘POLUAGING’ de tweede belangrijkste externe oorzaak van huidveroudering is (na UV-schade). En neen, je moet niet in een milioenenstad wonen om er last van te hebben. In onze westerse, geïndustrialiseerde wereld zijn deze schadelijke stoffen alom aanwezig.

In de strijd tegen poluaging zet Clephar een legertje aan beschermende activa in die deze vorm van schade verhinderen en een beschadigde huid herstellen. Vitamines, Ectoïne, Ronacare AP, Niacinamide, … en één bijzondere stof die we graag even voorstellen:

ASCOPHYLLUM NODOSUM 'KNOTSWIER'

Branche of common seaweed

Bruine algen die groeien aan de atlantische kust in Bretagne. De algen die bij gebruikt worden bevinden zich in een beschermd natuurgebied aan de Bretoense kust en worden daar op een ecologisch verantwoorde manier manueel geoogst.

Deze algen bevatten een specifieke modulaire structuur die rijk is aan fucose, xyose en glucuronic acid, stoffen die onze huidcellen sterk beïnvloeden, hen versterken en beschermen tegen schade door poluenten.

Het is lang zoeken naar een Clephar product dat geen efficiënte anti-oxidanten bevat die je huid beschermen tegen poluaging. 
Wil je je huid specifiek laten behandelen tegen de gevolgen van deze ‘pollutie-schade’, boek dan een probleemoplossende gelaatsbehandeling en vraag naar onze anti-pollution treatment en gebruik thuis het anti-pollution mask (minstens 1x/week). Het frist je huid op en beschermt haar tegen verdere schade.
Of kies voor ‘Aqua Intense‘ een serum dat hydratatie en bescherming tegen de gevolgen van poluaging combineert.

Geef een reactie