Je bekijkt nu Zo geef je je skincare een winter upgrade.
portrait of smiling blonde woman hands near face against background of snowy winter forest

Zo geef je je skincare een winter upgrade.

Net zoals tijdens de warme zomermaanden, is het tijdens de winter aangewezen om je skincare routine aan te passen. Waarom dat precies zo is en hoe je dat het best aanpakt kom je te weten in deze blog.

Wat doet de winter met je huid?

Wanneer je je huid regelmatig blootstelt aan koude buitentemperaturen, heeft dit een invloed op de barrièrefunctie van de opperhuid, die beschermt tegen vervuiling, uitdroging en UV-straling. Het gevolg is dat de huid gevoeliger wordt voor schadelijke invloeden van buitenaf. Om de barrièrefunctie van je huid tijdens de wintermaanden extra te ondersteunen is er één gouden regelhydrateren. Van binnenuit door voldoende water te drinken en van buitenaf, met de juiste verzorgingsproducten.

Welke factoren spelen een rol bij huidproblemen in de winter?

Grote temperatuurverschillen en gure weersomstandigheden werken uitdroging, kloofjes en huidveroudering in de hand, omdat een beschadigde huidbarrière de voedende ingrediënten van je verzorgingsproducten minder goed opnemen en vasthouden. Daarbij komt dat in de winter de stofwisseling van de huid verandert, waardoor er minder talg wordt geproduceerd.

Hierdoor is de natuurlijke beschermlaag van je huid sowieso wat dunner. De huid raakt makkelijker geïrriteerd, voelt oncomfortabel aan en aandoeningen zoals eczeem, psoriasis of rosacea kunnen hierdoor verergeren.

De lage luchtvochtigheid in huis door een centrale verwarming die overuren draait, draagt uiteraard ook niet bij aan de situatie. Zelfs met dat warme bad doe je je huid geen plezier. Integendeel, je droogt er de huid enkel verder mee uit.

Wil je de komende winter graag zonder al te veel problemen doorkomen? Dan hebben we voor jou een aantal interessante tips!

6 essentiële tips voor de winter

1. Gooi niet je volledige huidverzorgingsroutine om

Wanneer de behoefte van je huid wijzigt door de veranderende weersomstandigheden is het niet nodig om je volledige skincare routine om te gooien. Meestal is het voldoende om een of twee producten te wijzigen of toe te voegen aan je dagelijkse verzorging, zoals een serum of een masker.

Zo is het Hydra mask een sterk hydraterend masker dat vermoeidheid bestrijd en een onmiddellijk gevoel van frisheid en comfort geeft

Als serum is de Skin renewing face oil een absolute aanrader voor de wintermaanden. Het bied je huid het ultieme comfort. Een unieke, gebalanceerde mix van zuivere, fijne, plantaardige oliën, gemodificeerde oliën en ceramiden bieden je huid vitamines en essentiële vetzuren. Belangrijk is dat deze olie zeer efficiënt vochtverlies voorkomt, de barrièrefilm van de huid in topconditie houdt en zo de huid beschermt tegen toxines.

2. Exfolieer in alle zachtheid

Wanneer je huid droog en schilferig geworden is, kan je geneigd zijn om met een scrub aan de slag te gaan. Een harde, korrelige scrub kan je huid echter nog verder beschadigen met nog meer vochtverlies als gevolg. Wil je toch scrubben, doe dit dan met een scrub die je huid tegelijk verzorgt zoals onze hydra peel.

3. Vergeet je lichaam niet

Niet alleen je gezicht heeft extra aandacht nodig, ook je lichaam heeft baat bij een aangepaste winterbehandeling. Aangezien je het grootste deel van je huid bedekt tot de komende lente, kan je wel eens last krijgen van een doffe, droge en schilferige huid. Dry Skin Repair Milk is een zeer herstellende en hydraterende huidmelk voor een zeer droge lichaamshuid.

4. Besteed extra aandacht aan de oogzone

De huid rond je ogen is de meest gevoelige zone van je hele gezicht. Het behoeft dus geen uitleg dat het gebruik van een oogcrème tijdens de winter een echte must is. De Essential eye & lip sensitive skin is een intens hydraterende en kalmerende oogcrème die kringen vermindert en rimpeltjes rond de ogen doet vervagen.

5. Verzorg je nagels en handen

Van koud en nat weer worden je handen droog en nagels broos. Je nagelriemen kunnen zelfs extra gevoelig worden. Met de nagelriemolie van Maggie Anne verzorg je je nagels in alle zachtheid. Masseer ’s morgens en ’s avonds een druppeltje over je nagels en nagelriemen. Verzorg de rest van je handen met de Hand care verrijkt met o.a. sterk voedende Karitéboter. 

6. Maak gebruik van een SPF

Ook in de winter is het belangrijk om je huid te beschermen tegen UV-stralingVerzorgingsproducten en cosmetica met een SPF zoals de crèmes van Clephar of de minerale foundation van Studio Mino bieden je het hele jaar door bescherming tegen schadelijke stralen van de zon.

Heb je nog vragen over één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op!

Geef een reactie