Je bekijkt nu Jaderoller en Gua Sha, trend of effectief?

Jaderoller en Gua Sha, trend of effectief?

De traditionele Chinese geneeskunde is al meer dan 2500 jaar oud, maar toch zien we dat deze Oosterse rituelen steeds meer terugkomen en ook wereldwijd in opmars zijn. Denk aan acupunctuur, shiatsu, voetreflexologie maar vooral het gebruik van Jaderolling en Gua sha. Over dat laatste gaan we het vandaag hebben, want de edelsteenrollers en Gua Sha stenen worden meer en meer een vaste waarde in de beauty wereld.

Edelsteenrollers en Gua Sha tools

Om te starten is het belangrijk dat je het verschil kent tussen een edelsteenroller en een Gua Sha. Beide tools kunnen gemaakt worden uit verschillende kristalsoorten (denk aan jade, bergkristal, rozenkwarts, etc.).

Een edelsteenroller oefent druk uit op de huid en het onderliggend weefsel om een beweging te creëren onder het huidoppervlak, terwijl een Gua Sha steen tegelijkertijd ook zorgt voor een lichte stretch van de huid. De Gua Sha steen doet dus nét dat tikkeltje meer.

Zie het als een work-out en ontspanning tegelijkertijd voor de huid! Oorspronkelijk werd de Gua Sha enkel als lichaamsbehandeling gebruikt, maar tegenwoordig wordt deze tool ook gebruikt bij gezichtsbehandelingen, met succes!

edelsteenroller jade

Het effect van edelstenen op de huid

Volgens de traditionele Chinese benadering van schoonheid is een mooie, stralende huid de weerspiegeling van een gezonde energiestroom, dit wordt ook wel ‘Chi of Qi’ genoemd. De edelsteenroller en Gua Sha bevorderen een gezonde energiestroom door middel van stimulatie van acupressuurpunten doorheen het gelaat. Ze zorgen voor het herstellen van een gezonde huidbalans. Ken jij de acupressuurpunten niet in je gelaat? Geen probleem, de tools zijn zo ontworpen dat ze sowieso de acupressuurpunten gaan stimuleren als je ze correct gebruikt. Huidproblemen ontstaan door stagnatie van afvalstoffen onder de huid, de tools zorgen voor een betere circulatie waardoor ontstekingen geen kans krijgen.

De voordelen: 4 pijlers

Er zijn heel wat voordelen van edelsteenrolling en Gua Sha, maar het draait allemaal om deze vier pijlers:

  • Een verhoogde en verbeterde lymfedrainage
  • Een verhoogde microcirculatie
  • Verminderde zwellingen en ontstekingen (vooral die puffiness rond de ogen)
  • Anti-aging: het uitvlakken van rimpels zodat ze minder zichtbaar zijn

Er bestaan natuurlijk al honderden middeltjes die deze voordelen bieden, maar als je jouw huid graag verwent op de meest pure, natuurlijke en biologische manier is er niets dat hieraan kan tippen!

Energie van stenen

Niet onbelangrijk in dit verhaal is de energie van de stenen. Edelsteenrollers en Gua Sha tools bestaan uit verschillende kristallen en elk kristal heeft zo haar unieke eigenschappen.

Jade: Jadekristal zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.

Rozenkwarts: De rozenkwarts edelsteen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan. Ze bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s. Ze bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.

Amethist: De amethist is vooral heel goed tegen piekeren, het malen van gedachten met als resultaat vaak hoofdpijn, migraine en slapeloosheid. Energetisch wordt amethist verondersteld om de geest te helpen zuiveren en de concentratie te verhogen. Amethist wordt ook beschouwd als een sterk kristal van bescherming.

Bergkristal: Bergkristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Bergkristal wordt als een genezingskristal beschouwd, men gelooft dat het alle chakra’s in het lichaam ten goede komt en positieve intenties versterkt.

Toermalijn: Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie.

Welke steen spreekt jou het meest aan? Je hoeft hier eigenlijk niet over na te denken, dit is iets dat volledig bepaald wordt door jouw intuïtie. Welke steen trekt jouw aandacht? Dat is de steen die jij nodig hebt

Try it @home

Selfcare is zo belangrijk, zeker in tijden van Corona kan jouw lichaam wel rust en extra aandacht gebruiken. De tools zijn heel handig in gebruik en daarom dus perfect om thuis te implementeren in jouw ochtend- en avondroutine.

Je ziet nu vaker dat webshops de tools aanbieden voor spotprijzen, maar dan mag je er zeker van zijn dat dit geen echte A-klasse edelstenen zijn of dat ze chemisch bewerkt werden om de kleur beter te laten uitkomen bijvoorbeeld.

Mooj zo biedt dankzij Studio puur de tools aan van White Lotus, zo ben je zeker dat de stenen handgesneden en van topkwaliteit zijn en niet chemische behandeld werden. Het gele koper geleidt beter de energie van de steen en het aanhechtingssysteem is ijzersterk zodat de rollers niet kunnen afbreken. Bovendien worden de edelstenen bewaard in een mooie box die bekleed is met zijde. Zo wordt de energetische werking altijd bewaard.

Geef een reactie