Je bekijkt nu Zo breng je deze zomer je Vuurelement in Balans

Zo breng je deze zomer je Vuurelement in Balans

Een leven in balans

Als mens staan we in verbinding met de natuur en ons lichaam en onze geest volgen, al dan niet bewust, de 5 seizoenen (en elementen) uit de TCG: lente (hout), zomer (vuur), nazomer (aarde), herfst (metaal) en winter (water). De cyclus van ontstaan, groei, bloei, verval en afsterven herhaalt zich elk jaar, ook voor ons lichaam. Elk seizoen voelen we ons daardoor net weer anders en is het belangrijk dat we onze levensstijl afstemmen op het element dat met dit seizoen verbonden is.

Wanneer je niet in evenwicht bent met het seizoen, dan ontstaat er disbalans of ziekte. De aard van een seizoen kan in lijn zijn met jouw aard (of element) of net niet. Afhankelijk daarvan reageert iedereen weer anders.

Het is dus belangrijk te weten welke type je zelf bent. Volgens de Fashion Feng Shui hoort trouwens bij elk type een bepaalde look, ook qua make-up. Ben je benieuwd of jij een Vuurtype bent? Doe dan meteen onze make-up look test!

Het element Vuur in balans

Het Vuurelement neemt tijdens de zomer aan kracht toe en de mannelijke Yang energie bereikt zijn hoogtepunt. Wanneer je vuurelement in balans is, ben je enthousiast en voel je je energiek. Je ogen sprankelen, je zintuigen staan op scherp, je kan helder denken en je goed concentreren. Je geniet van het leven en bent trots op wat je hebt bereikt. Je merkt dit bovendien ook aan je huid. Ze straalt en heeft een roze gloed.

Je kan een huid in balans nog meer in de verf zetten met de juiste make-up look. Studio Puur ontwikkelde voor haar Studio Mino Mineral Make-Up vijf looks die overeenstemmen met de vijf elementen. De look voor het Vuurtype vind je hier!

Het element Vuur uit balans

Wanneer je Vuurenergie te zwak of te sterk is, is je Vuurelement uit balans. Dit uit zich zowel in lichamelijke als psycho-emotionele klachten.

Je Vuurelement is te zwak

Je voelt je veelal vreugdeloos, ontevreden en allesbehalve enthousiast. Je krijgt te maken met een gevoel van afwezigheid, lusteloosheid en desinteresse en dat zie je ook. Je krijgt een bleke teint en je ogen zijn dof. Lichamelijk krijg je te maken met een minder goede circulatie, waardoor je het vaak koud hebt, zelfs al is het buiten warm. Je kan ook last krijgen van kortademigheid en duizeligheid.

Je Vuurelement is te sterk

Laait je Vuurenergie te veel op, dan raak je sneller geïrriteerd en voel je onrust en nervositeit, vooral wanneer het erg warm wordt. Hierdoor krijg je last van opvliegers en hartkloppingen en slaap je over het algemeen minder goed.

Tips om je Vuurelement in balans te brengen

Voeg Yin toe aan je eetpatroon

We vertelden het al, het Yang element is tijdens de zomer op zijn hoogtepunt. Heb je last van de warmte, dan kan je je lichaam koelen door meer Yin toe te voegen aan je voeding. Dit doe je door koffie, alcohol en tabak te vermijden. Deze zijn Yang en kunnen Vuurklachten verergeren. Je doet er ook goed aan om rood vlees te vermijden, net als suiker en kruiden zoals peper, gember en kaneel.

Kies in de plaats voor Yin dorstlessers zoals verse munt-, venkel- of kamillethee of ga voor water met een vleugje citroen en komkommer. Eet verfrissende groenten en fruit, zoals watermeloen of spinazie en kruid je eten met dille of basilicum. Vervang rood vlees door kip of vis.

Doe aan lichaamsbeweging

Het element Vuur heeft invloed op de circulatie van energie doorheen je lichaam. Je kan je lichaam ondersteunen door dagelijks minstens 30 minuten aan lichaamsbeweging te doen. Kies voor sport die de circulatie ondersteunt, zoals wandelen, fietsen of yoga. Gezien de warmte is het wél belangrijk dat je hierin niet overdrijft. Je hartslag mag wat omhoog, maar drijf je lichaam niet tot het uiterste.

Neem voldoende slaap

Slaapproblemen zijn een heel duidelijk signaal van een verstoord Vuurelement. Kan je de slaap niet vatten, word je ’s nachts wakker en heb je nachtmerries, dan heb je nood aan meer Yin energie en moet je het teveel aan Yang energie afvoeren.

Vermijd intensief sporten, werken en tv-kijken vlak voor het slapengaan en probeer te ontspannen door middel van meditatie of mindfulnessOndersteun je ontspanningsmoment ook eens met aromatherapie. Joyful Passion van Studio Mino Holistic Aromatherapie is speciaal ontwikkeld om jouw Vuurelement weer in balans te brengen.

Wil je graag meer weten over hoe je met essentiële oliën je elementen in balans kan brengen? Bekijk dan zeker ons volledige aanbod aan aromatherapie of neem voor meer info contact met ons op!

Geef een reactie