Je bekijkt nu In balans, dankzij eenvoudige zelfzorgrituelen.
Portrait of woman in bath

In balans, dankzij eenvoudige zelfzorgrituelen.

Zelfzorg is een belangrijk onderdeel van de weg naar de best mogelijke versie van jezelf. Wanneer je wil dat die zelfzorg ook effectief is, maakt ze best deel uit van je dagelijkse routine. Na een tijdje zal je zien dat er drastische veranderingen zullen optreden op vlak van je bewustzijn én je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Een routine met de juiste zelfzorgrituelen helpt je om balans te creëren. Het reguleert je biologische klok en spijsvertering en zorgt voor zelfvertrouwen en -discipline en voor innerlijke rust en geluk.

Dat klinkt goed, niet? Daarom geef ik jou in de nieuwste blog graag een aantal zelfzorgrituelen mee, waar je meteen mee aan de slag kan.

1. Een ochtendmeditatie

Volgens de Ayurvedische leer is de ochtend het beste tijdstip voor een meditatie, omdat het voor een moment van puur bewustzijn zorgt. Begrijp ons niet verkeerd, meditatie is heilzaam op elk moment van de dag, maar ’s ochtends werpt het de meeste vruchten af. Na een deugddoende nachtrust is je geest helemaal leeg en klaar voor een nieuwe dag.

Je kan je meditatiemoment ondersteunen met aromatherapie. De geurcollectie van Studio Mino Holistic Aromatherapy is ingedeeld volgens de vijf elementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Kies je geur op basis van wat jij op dat moment het meest nodig hebt en creëer heel eenvoudig een evenwichtige start van je dag.

Tip: Wil je graag weten welk element jij nodig hebt, ik help je graag verder met onze aromatest.

2. Ochtend verzorgingsroutine met jaderoller

Dat een basis verzorgingsroutine van reinigen, tonifiëren en hydrateren onontbeerlijk is, hoeven we jou natuurlijk niet meer te vertellen. Kies bewust voor de huidverbeterende producten van Clephar. Een op en top belgisch merk met een passie voor de gezonde huid. Dankzij een huidanalyse kunnen we jouw huid in kaart brengen en effectief verbeteren met een aangepast behandelplan aangepast aan jouw noden en die van jouw huid. 

Wil je je huid een extra boost geven en ervoor zorgen dat je verzorgingsproducten optimaal worden opgenomen, gebruik dan een jaderoller, zoals die uit de collectie van White Lotus. Door de stimulatie van acupressuurpunten in het gezicht wordt de microcirculatie in je huid geoptimaliseerd, zodat je verzorgingsproducten nóg beter hun werk kunnen doen.

Tip: Heb je last van puffy eyes? Leg de jaderoller ’s avonds in de koelkast voor een extra verkoelend effect.

3. Tijd doorbrengen in de natuur

Niets zo heilzaam voor je ziel en je lichaam dan een rustgevende wandeling in de natuur. De Japanners hebben hier zelfs een woord voor: ‘shinrin-yoku’, wat letterlijk ‘bosbaden’ betekent. Een wandeling door velden en tussen de bomen, zorgt ervoor dat het cortisolgehalte in je bloed daalt. Cortisol speelt een rol bij aandoeningen zoals hoge bloeddruk, angst, lage weerstand en huidveroudering. Slechts 20 tot 30 minuten wandelen kan je cortisolniveau met maar liefst 18,5% doen dalen.

Is het buiten geen weer om een hond door te jagen en wil je toch profiteren van de helende kracht van de natuur? Luister dan naar een opname van natuurgeluiden of kijk naar het wiegen van de bomen in de wind.

4. Je lichaam droogborstelen

Wil je graag een zijdezachte huid? Hou dan voor je in bad of de douche gaat een korte drybrushing sessie. Net als de jaderoller stimuleert deze techniek de circulatie en zorgt ze ervoor dat schadelijke stoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Maak een zachte cirkelbeweging en start met je voeten of handen. Werk dan rustig verder in de richting van je hart. Dit eeuwenoude Ayurvedische ritueel blijkt ook een positieve invloed te hebben op de werking van het geheugen en zorgt er automatisch voor dat je dagelijks wat tijd vrijmaakt voor jezelf.

Wil je die lichaamsbehandeling liever aan iemand anders overlaten? Dan kan dat natuurlijk ook. Maak een afspraak en plan je verwenmoment in.

Geef een reactie