Je bekijkt nu Keep on hydrating
water

Keep on hydrating

Wet Leaf

“Cosmeticaproducten kunnen je huid niet hydrateren.” Hoe vaak hebben we dit al niet gehoord? En ja, je huid hydrateren start met veel water drinken. Hydratatie van binnenuit, maar ook onze cosmetica kan het hydratatieniveau in je huid sterk verhogen door:

  1. ervoor te zorgen dat je huid geen vocht verliest. Dit doen we door je huidbeschermingsfilm intact te laten (verzorgend reinigen) en haar waar nodig aan te vullen (met oliehoudende en/of barrièreversterkende producten).
  2. je huid te voorzien van waterbindende actieve stoffen. Hyaluron is de meest bekende. Deze stof is in staat een enorme hoeveelheid water vast te houden. Clephar gebruikt twee types hyaluron en andere ‘waterbinders’ zoals polysacchariden en onze Aqualxyl 3D technology.

Hoe hydrateren? 

1x/week ‘hydra mask‘ aanbrengen doet wonderen. Het ‘hydra treatment‘ of ‘Aqua Intense‘ zijn combineerbaar met elk ander Clephar verzorgingsproduct. 
Vergeet niet dat we een volledig ‘HYDRA+’-gamma hebben met een sterk hydraterende fluid en crèmes, maar dat ook de andere verzorgingsproducten altijd over een intensief hydraterende basis beschikken. 

“Vochttekort, is dat wel zo erg?”

Toch wel. Je huid is een levend orgaan en een tekort aan water hindert de microcirculatie in de huid. Je huid voelt trekkerig aan, oogt dof en is snel geïrriteerd.
Een typisch voorbeeld van een vochtarme huid is een huid met milia (gerstekorreltjes) en keratosis pilaris (zogenaamde ‘kippenvel’ – veelal op armen en benen). Het huidvernieuwingsproces is verstoord door een tekort aan vocht in de huid, waardoor er een hard ‘vliesje’ overheen komt. Keratine geraakt niet meer weg en hoopt zich op in kleine bolletjes…

Ook een vettere huid kan vochtarm zijn, maar wat vaker voorkomt is de combinatie vocht- en oliearm: de olie die nodig is om je huid barrière aan te vullen ontbreekt, waardoor ‘de deur open staat’ en het water uit je huid verdwijnt.
Zonder deze beschermingsfilm hebben allergenen en andere schadelijke en irriterende stoffen vrije toegang… Je huid is snel geïrriteerd en voelt erg schraal aan. In het ergste geval evolueert dit naar een atopische, eczematische huid.

DermaXpert Dry Skin Milk is een bodymilk die de huidbarrière snel en efficiënt aanvult. Je huid wordt weer soepel en zacht. Voor je gelaat zijn er tal van oplossingen. De Derma+-producten zijn bij uitstek geschikt om een beschadigde barrière te herstellen, maar ook andere combinaties zijn mogelijk. Vraag gerust naar advies of boek een meet & treat.
Een gouden tip! Was je gelaat en lichaam met een olie. Bv: High Performance Cleansing Oil en Nourishing Oil.

Geef een antwoord