Je bekijkt nu Heb jij last van een ruwere of ongelijke huidstructuur?
Skin problem with acne diseases

Heb jij last van een ruwere of ongelijke huidstructuur?

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Tips
 • Bericht reacties:0 Reacties

Een ruwere of ongelijke huidstructuur kan zich uiten in grove poriën, littekens afkomstig van acné, keratosis pilares, gerstekorrels, … Deze vormen hebben allemaal verschillende oorzaken hebben en hebben dus ook een verschillende aanpak nodig.

Grove poriën en littekens afkomstig van acné

Grove poriën en littekens afkomstig van acné komen vaker voor bij een vettere huid. Maar ieder huidtype kan met grove poriën te maken krijgen. Deze komen meestal voor op de neus en net naast de neus op de wangen. Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan exfoliatie. Naarmate we ouder worden vertraagt dit natuurlijke proces en gaan we dit stimuleren met veilige peelings thuis en in het salon.

Opgepast ook met te intensief peelen. Dit kan de huid gevoelig maken. 1 à 2x/week is voldoende. 

Bijpassende behandelingen:

 • AHA Refining 15% of 30%
  Een energiegevende behandeling voor een doffe, vermoeide huid met verhoorning. AHA refinfing verdunt de verdikte bovenste huidlagen. De huid wordt frisser, zachter en meer egaal.
 • Scinnovation
  Een egaliserende behandeling op basis van een hoge dosis vitamine A en C die zorgt voor een frisse teint. Verlicht pigment én maakt de huid ultra-zacht.
 •  Scientific Solutions AHA+Science
  Ideaal als aanvulling op jouw favoriete gelaatsbehandeling om de huidstructuur te verfijnen. Dit zéér intensieve serum op basis van fruitzuren verfijnt een verdikte, verhoornde huid en licht een vale teint op én verbetert het vochtbindend vermogen van de huid.
  Wat zijn Scientific Solutions?
 • Crystal-X
  Deze intensieve behandeling is een manueel en veilig alternatief voor microdermabrasie. Crystal-X is een behandeling op basis van 3 soorten peelings met onmiddellijk resultaat die ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels verminderen, pigmentproblemen en ouderdomsvlekken verminderen. Werkt zichtbaar huidverjongend.

En voor thuis?

 • Hydra Peel
  Ideaal voor een droge of vochtarme huid
 • AHA Glycolic Peel
  Dé peeling voor een frissere teint. Ideaal voor een rokershuid.
 • C-enzym Peel
  Heb je last van acné? Dan is deze peeling op basis van Vitamine C en enzymen van papaya en ananas het meest geschikt.
 • Gentle Peeling Gel
  Een basis korrelpeeling met bamboetranen.
 • Essential Peel
  Een peeling zonder korrels, geschikt voor een allergische en/of zeer gevoelige huid.

Keratosis Pilares en gerstekorrels

Keratosis Pilares en gerstekorrels of milia hebben dezelfde oorzaak. Een tekort aan vocht in de huid zorgt ervoor dat dode huidcellen zich opstapelen in de afvoergang van de talgklier. Ook wel verhoorning van de talgklier genoemd. Gevolg, een wit puntje onder de huid. Dode huidcellen hebben een witte kleur, wat zorgt voor de kleur van het puntje.

Wat heeft je huid nodig? 

Fruitzuren en peelings om deze verhoorning op te lossen + hydratatie om verdere verhoorning te voorkomen.

Dus…

De DermaXpert Kerato behandeling op basis van Ureum met een hydraterende, vochtbindende en een exfoliërende werking. Ideaal om op een zachte wijze de verhoorning te doen verdwijnen.

En voor thuis?

Een goede aanvulling hierop is:

Geef een antwoord